Achtergrond

Psycholoog

Ik ben opgeleid tot psycholoog. Mijn werk als coach en therapeut combineer ik met een deeltijdaanstelling bij de opleiding toegepaste psychologie van Saxion. Ik vind het boeiend om in mijn praktijk met anderen een pad van ontwikkeling op te kunnen gaan.

Een verkort overzicht van mijn CV kun je op LinkedIn vinden. Wanneer je vragen hebt over mijn werkwijze, dan kun je daarvoor natuurlijk contact met me opnemen. Ik werk en denk voornamelijk vanuit de coachingpsychologie en de levenslooppsychologie.

Coaching

Bij coaching ga ik uit van een sociaal-constructionistische benadering van de mens. Een eigen, rijke identiteit geeft vertrouwen in de reis. De mens heeft zijn eigen waarden en ook zijn innerlijke wijsheid als kompas. Mindfulness en loopbaaninstrumenten kunnen eraan bijdragen dat zij daarmee een passende weg kiezen. Mijn visie is gebaseerd op werk van onder anderen Hubert Hermans, Michael White, David Epston, Sabine Vermeire, Jasmina Sermijn, Ho Law, Reinhard Stelter, David Drake, Kytlin Tjin A Djie, Irene Zwaan, GabriĆ«l Prinsenberg, Paul Baltes, Larry Cochran, Mark Savickas, Alien Verhoef, Bill O’Connor en Stephen Palmer.

Therapie

Voor therapie maak gebruik van de relational frame theory, de ontological addiction theory, transpersoonlijke counsellingpsychologie met aandacht voor subtiel en causaal bewustzijn en script- en speltheorie uit de transactionele analyse. Psychologische flexibiliteit helpt om draagkracht te vergroten en draaglast te verminderen. Eigen waarden en innerlijke wijsheid wijzen de weg en kunnen draagkracht vergroten. Ik ga uit van werk van onder anderen Steven Hayes, Russ Harris, William Van Gordon, Robert Hartzema, John Rowan, Eric Berne, Ian Stewart, Vann Joines, Nele Jacobs, Hubert Hermans, Paul Baltes en Francine Shapiro.

Opleiding en certificaten

  • MSc Psychology: clinical applications of psychology
   University of Derby
  • MSc Coaching Psychology
   University of East London
  • BEd Leraar Omgangskunde (bevoegdheid psychologie en pedagogiek)
   Hogeschool Utrecht
  • EMDR Basiscursus
   ACT-EMDR Centrum
  • Leertraject over de narratieve benadering
   Interactie-Academie
  • Voortgezette opleiding creatieve loopbaancounseling
   Studio Mattias