Achtergrond

Psycholoog

Ik ben opgeleid tot psycholoog. De coaching die ik geef en het therapeutisch werk dat ik doe combineer ik met een deeltijdaanstelling bij de opleiding toegepaste psychologie van Saxion Hogescholen. Ik vind het boeiend om in mijn praktijk met anderen een pad van ontwikkeling op te kunnen gaan.

Een verkort overzicht van mijn CV kun je op LinkedIn vinden. Wanneer je vragen hebt over mijn werkwijze, dan kun je daarvoor natuurlijk contact met me opnemen. Ik werk en denk voornamelijk vanuit de coachingpsychologie, de positieve psychologie en de levenslooppsychologie.

Coaching

Bij coaching ga ik uit van een sociaal-constructionistische benadering van de mens. Een eigen, rijke identiteit geeft vertrouwen in de reis. De mens heeft zijn eigen waarden en ook zijn innerlijke wijsheid als kompas. Mindfulness kan eraan bijdragen dat zij daarmee een passende weg kiezen. Mijn visie is gebaseerd op werk van onder anderen Hubert Hermans, Michael White, David Epston, Sabine Vermeire, Jasmina Sermijn, Ho Law, Reinhard Stelter, David Drake, Kytlin Tjin A Djie, Irene Zwaan, Larry Cochran, Mark Savickas en Alien Verhoef.

Therapeutisch werk

Voor therapeutisch werk maak gebruik van ACT, de relational frame theory, de ontological addiction theory en transpersoonlijke counsellingpsychologie met aandacht voor subtiel en causaal bewustzijn. Psychologische flexibiliteit helpt om draagkracht te vergroten en draaglast te verminderen. Eigen waarden en innerlijke wijsheid wijzen de weg en kunnen draagkracht vergroten. Ik ga uit van werk van onder anderen Steven Hayes, Russ Harris, William Van Gordon, Gijs Jansen, Robert Hartzema, John Rowan, Nele Jacobs, Paul Baltes en Peter Baldé.

Opleiding en certificaten

  • MSc Psychology: clinical applications of psychology
   University of Derby
  • MSc Coaching Psychology
   University of East London
  • BEd Leraar Omgangskunde (bevoegdheid psychologie en pedagogiek)
   Hogeschool Utrecht
  • EMDR-opleiding
   ACT-EMDR Centrum
  • Leertraject over de narratieve benadering
   Interactie-Academie
  • Voortgezette opleiding creatieve loopbaancounseling
   Studio Mattias